A palackba zárt elegancia

A palackba zárt elegancia

cart
0
Üres
 x 
A kosár üres

Hírek

A jelenlegi, már ismert két kategória, a Gere Tamás (mind tudjuk ez a Classicus kategória) sorozat és a Gere Tamás & Zsolt (Premium kategória) borok mellet egy új, fiatalos lendülettel bíró borcsalád jelent meg 2016 őszén.  Ez a Gere Zsolt névvel fémjelzett sorozat elsősorban nem a boltok polcaira kerül, hanem például a mára oly nagy népszerűségnek örvendő borbárok hűtőjébe.


Az új sorozatban, az borász, Gere Zsolt olyan tételeket szándékozik bemutatni a nagyközönségnek, amik vagy csak kis mennyiségben készülnek, vagy stílusukban kissé eltérnek az eddig megszokott boroktól. Ilyen például az illatos muskotály vagy a pár száz palackot rejtő dűlőszelektált Kékfrankos, ami a Kopár-dűlőről érkezett.  

Az új sorozat jelenleg 4 borból áll. A belépő tétel egy könnyed, illatos fehérbor, a Primadonna, mely jelen esetben egy Muscat Ottonel.  A lendületes, virágos jegyekkel tűzdelt fehérbornál a szőlőre jellemző aromatika megőrzése volt a cél. Muskotályos jellegű, harmonikus, friss ropogós bort sikerült megalkotni a 2016-os évből. A második évjárat a 2016-os év végén került forgalomba.

A következő bor a Kisasszony rosé a 2017-os évben kerül először forgalomba. A 2016-os évből származó színtiszta Kadarka rosé, könnyed, mégis enyhén fűszeres gyümölcsbomba.  A P9es kadarka klónnak köszönhetően a fűszerek és a virágok dominanciája igen jól érezhető. Könnyed és izgalmas rosé hamar a fogyasztók kedvence lehet.  

Az első vörös a sorban Ficsúr névre hallgat. A Merlot –Cabernet Franc házasításán a 2014-es év hűvös stílusa igen jól érezhetői. Könnyed házasítás, melyet a gyümölcsök vezetnek és melyet a hordó fűszerei tesznek különlegessé. Ízben a franc fűszeressége és a merlot eleganciája láncolja magához a fogyasztót. Jó ivású, könnyű fiatalos, ropogós bor a fajtákra jellemző íz világgal.

 A sor végén találjuk a Gentleman-t. Ahogy a neve is sugallja, a határozott, elegáns és karakteres. A Kékfrankost Villány leghíresebb dűlőjéről a Kopár-dűlőről szüreteltük. Illatában és ízében egyaránt a gyümölcsök (meggy-szilva) vezetik a sort, ahol a hordó fűszerei mellett a dohány ízvilága is tiszteletét teszi. A Gentleman a másik három borral ellentétben DHC-Prémium kategóriában kerül forgalomba.

 

Még a tavasz folyamán érkezik egy ötödik bor is, ami a vörösek sorát igyekszik majd méltóképpen gazdagítani.


A borok kötöttség nélkül készülnek. A borász az adott évben mindig a számára különleges, egyedi, stílusában némileg hasonló tételekből készíti el a borokat. Így nem biztos, hogy minden évben ugyan azon fajta kerül majd a már jól megismert név mögé.  


Az új termékcsaláddal új lendületet vesz a pincészet egy újabb, elsősorban fiatalokra koncentráló közönség felé. Az új sorozattal elsősorban a borbárak itallapjain találkozhat a vásárló, de a gasztronómia és a vinotékák polcain is megtalálható lesz.

Ismerd meg jobban a borokat:

Gere Zsolt - Primadonna 2016 (Muscat Ottonel)

Gere Zsolt - Kisasszony 2016 (Kadarka rosé)

Gere Zsolt – Ficsúr 2014 (Cabernet Franc – Merlot)

Gere Zsolt – Gentleman 2013 (Kopári Kékfrankos)

Ajánlataink

Pálinkás Húsvét Villányban

Tavasz, napsütés, nyíló virágok és zöldülő dűlők! Élvezze nálunk a húsvéti hosszú hétvége előnyeit:

Vacsorázó Vince 2024

Vince napi vacsoraajánlatunk az újévre. Kóstoljuk meg együtt a 2023-es borokat.

Márton napi Vigadalom 2023

„ Aki Márton napján új bort nem iszik, egész évben szomjazik !”

Elérhetőség

GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu

Bővebben

Klubkártya

Klubkártya

Csatlakozz hozzánk

Bővebben

Virtuális séta

Virtuális séta

Nézz körül nálunk

Bővebben