A palackba zárt elegancia

A palackba zárt elegancia

Hírek

A villányi eredetvédelmi rendszer 2006 óta szabályozza a villányi borok forgalomba hozatalát. Erre a már jól ismert szabályozásra építette pincészetünk a borcsaládjait, ami azt jelentette, hogy a 2005-ben elfogadott classicus és prémium kategória volt az irányadó.

2016-ban egy új vonal látott napvilágot, ami a fiatalos és új stílusú borokkal nem illett a jelenlegi sorozatokba. Így eljött az idő hogy továbblépjünk.  
Az új termékcsalád megjelenésével 2017-től A GERE TAMÁS & ZSOLT brand, immáron három jól elkülönülő márkát foglal magába.

Az új Gere Zsolt logóval ellátott sorozat olyan tételeket kíván bemutatni a nagyközönségnek, amik csak kis mennyiségben készülnek, vagy stílusukban kissé eltérnek az eddig megszokott boroktól. Ilyen például a könnyed, lendületes és illatos Muscat Ottonel vagy a néhány száz palackot rejtő dűlőszelektált Kékfrankos, a Kopár-dűlőből.  A borok kötöttség nélkül készülnek: a borász az adott évben mindig a számára különleges, egyedi, stílusában hasonló tételekből készíti el a borokat. Így nem biztos, hogy minden évben ugyan azon fajta kerül majd a már jól megismert név mögé. Az új sorozat 4 taggal indult.

A Gere Tamás sorozat továbbra is a már jól ismert Klasszikus tételeket tartalmazza. A jelenleg mindenki számára jól ismert Gere Tamás címkékkel kerülnek forgalomba. Ez a címkecsalád már a változás küszöbén áll. A letisztult, elegáns címkékkel reményeink szerint nemsokára Ti is találkozhattok. Ez a kategória a minden évben elkészített könnyű, gyümölcsös, reduktív, illetve esetenként nagyfahordós borokat tartalmaz.

A Gere Tamás & Zsolt sorozat a prémium kategória, melynek tagjai sokkal kifinomultabbak, részletgazdagabbak. A kizárólag kiemelkedő évjáratokban elkészült tételek mind-mind magukban hordozzák a fajta- és a terroir jegyeit. A gyümölcsös és zamatban gazdag borok nem a hatalmas test és magas alkohol által válnak kiemelkedővé, inkább a megfelelő egyensúly, a sokszínűség és az ízek harmóniája teszi naggyá őket.  A letisztult arculat már külsőleg is az elegánsabb vonalat hivatott képviselni. A jelenleg 7 tételt számláló „hegyvonulatos” borok, mind fajtabort takarnak, melyek Villány legjobb dűlőiből kerültek a palackba. A sorozat további tételekkel is bővült, melyek a dűlőválogatás, illetve a pincészet prestige borai.

A 2013-as évben debütált Dűlőválogatások elegáns, letisztult ízvilágukkal emelkednek ki a sorból. A sorozat célja hogy csak egy különleges dűlőből származó, kiemelkedő évjáratot mutasson be.

A csúcs kategóriában a pincészet presztízs borai találhatóak. Az Aureus Cuvée, egy bordeaux-i házasítás, mely eleganciájával és részletgazdagságával hódít, valamint a Superprémium kategória előfutára a Villányi Franc – Várerdő-dűlő, ami egy 100 százalék Cabernet Franc-ból készített bor.  

A megújulás fontos és mindig valami jobb irányba vezető úton indít el minket. Az új sorozat megjelenésével és a jelenlegi termékpaletta átalakulásával reméljük, hogy nagyobb és szélesebb fogyasztói közönséget tudunk majd elérni.

 

 

Ajánlataink

"Március 15. a Villányi Borvidéken"

Máris itt az év első hosszú hétvégéje, a Március 15.! Pihenjen nálunk, ismerje meg a...

Ajándékcsomagok Karácsonyra

Azért, hogy ne a karácsonyi ajándékokon kelljen gondolkodni. Mi megtettük helyetted. Válogass most kedvedre karácsonyi...

Franc & Franc kóstolónapi vacsora

2017-ben Villány immáron 3. alkalommal rendezi meg a Franc & Franc Nemzetközi Fórumot és Kóstolónapot.

Elérhetőség

GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu

Bővebben

Klubkártya

Klubkártya

Csatlakozz hozzánk

Bővebben

Virtuális séta

Virtuális séta

Nézz körül nálunk

Bővebben

Hírlevél feliratkozás