Termőhely: Villány egyik legjobb területe a Kopár-dűlő
Tőkék életkora: 2009-es telepítésű, fiatal tőkék
Tőketerhelés: 1 kg/tőke
Művelési mód: Közép magas kordon művelés.
Évjárat: Az év eleji korai felmelegedést egy visszahűlés követett, ami rányomta a bélyegét a tavaszra. A virágzási időszakban is maradt a hűvös, csapadékosabb idő, mely következtében majd 1 hónappal elcsúsztak az érési periódusok. A nyár extrém meleggel és kevés csapadékkal köszöntött be, minek köszönhetően a szüretre a szőlő behozta a lemaradást. A szüret már normál időben kezdődött (augusztus 23.) és a megszokott tempóban haladt. A szeptemberi csapadék a késői fajtáknak kedvezett, így ezek a fajták tovább kint maradhattak. A szüretet október végén fejeztük be. Minőségét tekintve szép évet zártunk.
Szüret: 2021. október közepe.
Feldolgozás + érlelés: Hagyományos eljárással készült, nyílt erjesztés, csömöszöléssel, hűtés nélkül. Erjedés után használt 225 l-es magyar tölgyfahordóba került, 6 hónapra.
Palackozás: 2022. április végén került palackba. Készült: 1000 palack
Kóstolási jegyzet: Tiszta világos szín a pohárban. Illata kezdetben kissé zárkózott, de pár perc levegőztetés után szépen nyílik. Tipikus fűszeres kadarka, melyet a hordófűszerek és a gyümölcsök egészítenek ki. ízében a gyümölcsösség kerül az előtérbe és a fűszeresség kap másodlagos szerepet. A savak korrektek, az alkohol nem lóg ki, szépen besimul a borba.
Analitika:
Alkohol: 12,32 %
Sav: 5,1 g/l
Cukor: 1,5 g/
Korábbi évjáratok:
GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.