Szőlészeti adatok:
Termőhely: Várerdő-dűlő termése.
Tőkék életkora: 1997-ben telepített terület.
Tőketerhelés: 1 kg/tőke
Művelési mód: Kordon művelés
Szüret: 2016. október vége
Borászati adatok:
Feldolgozás: Tradicionális feldolgozással készült. Bogyózás után a szőlő zárt kóracél tartályba került. Az erjedés 2 hét alatt lezajlott, amit egy 30 napos héjon tartás követett. Az almasav bontás is a hordóban ment végbe.
Érlelés: A kész bor 30 hónapot töltött Magyar és Francia hordóban.
Palackozás: 2019. májusban. Készült: 1.600 palack.
Kóstolási jegyzet: A pohárban behízelgő és elegáns illattal találkozunk. A földes – avaros jegyek a visszafogott gyümölcsök, a pörkölési aromák komplex bort ígérnek. Ízében sincs ez másként. A koncentrált részlet gazdag struktúra, a lekerekedett tanninok szép egyensúlyt teremtenek.
Analitika:
Alkohol: 14.00 %
Sav: 5,5 g/l
Cukor: 1,7 g/l
Ételajánlat: Egy bor a komoly ételek mellé. Enyhén fűszerezett komoly húsok mellet teljesedik ki igazán.
Korábbi évjáratok:
GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.