Termőhely: Remete, Várerdő, Dobogó, Agancsos dűlők termése.
Tőkék életkora: Átlag 15-20 év.
Tőketerhelés: 1,5-2 kg/tőke
Művelési mód: Guyot és közép magas kordon művelés.
Évjárat: A 2017-es év hideg és száraz téllel indult. A márciusi tavasz a szokásosnál melegebben vette kezdetét, melyet a hűvös nappalok tettek változatossá. A májusi meleg rengeteg csapadékkal és helyenként némi jéggel érkezett meg a borvidékre. A szép kiegyensúlyozott hosszú meleg (néha extrém meleg) nyár miatt a szüret is időben elkezdődött. Az szeptemberi hónap kissé csapadékosan telt, ami némileg megtorpantotta a szüretet. Október elején a hőmérséklet is csökkeni kezdett, ami kitartott a szüret végéig. Összességében kiváló minőséget és kellő mennyiséget sikerült betakarítanunk 2017-es évből.
Szüret: 2017. október vége, november eleje
Feldolgozás + érlelés: Erjesztés előtt hideg maceráció, majd zárt rendszerben körfejtéses erjesztés 14 napig, ezután 14 nap törkölyön tartás almasav bontással.
Érlelés nagyhordóban és használt barrique hordóban.
Palackozás: 2019. októberében került palackba. Készült: 27.000 palack.
Kóstolási jegyzet: Tiszta érett színvilág a pohárban. Karakteres illatát a fűszerek és a feketebogyós gyümölcsök vezetik és melyet a hordós jegyek koronáznak meg. Ízében kissé fanyarkás gyümölcsök vezetik a sort. A sav tannin arány szép egyensúlyban van, amihez hosszú emlékezetes korty párosul.
Analitika:
Alkohol: 14,20 %
Sav: 5,6 g/l
Cukor: 1,4 g/l
Korábbi évjáratok:
GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.