Szőlészeti adatok:
Termőhely: Fajtánként változó terület
Tőkék életkora: Területenként és fajtánként változó
Tőketerhelés: Területenként és fajtánként változó
Művelési mód: Területenként és fajtánként változó
Szüret: 2022. szeptembertől október végéig.
Borászati adatok:
Feldolgozás: A fajtákat külön szedtük és külön kezeltük.
Érlelés: A Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Pinot Noirt (külön-külön), használt 5 hl tölgyfahordóban és használt barrique hordóban érleltük, közel 18 hónapig. A Kékfrankost és a Portugiesert pedig acéltartályba érleltük. A kész borokat hosszas kóstolgatás után házasítottuk és palackoztuk.
Palackozás: 2023. novemberben került palackba. Készült: 20.000 palack.
Kóstolási jegyzet: Tiszta, elegáns szín fogad a pohárban. A szokásostól eltérően nem a kékfrankos jut vezető szerephez, hanem a cabernet sauvignon lép színre. A megszokottól kissé más a stílus. Elegánsabb, markánsabb, most egy picivel magasabb tanin tartalommal bír. A fanyar gyümölcsök mellet az édesfűszerek és a hordó fűszerei is helyet kapnak. A csipkebogyós lecsengés már csak hab a tortán.
Analitika:
Alkohol: 13,28 %
Sav: 5,0 g/l
Cukor: 1,6 g/l
Ételajánlat: Sokszínűsége miatt minden könnyedebb étel mellé kiváló, de bátran ajánlom baráti beszélgetések, romantikus estek kísérőjeként.
Korábbi évjáratok:
GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.