Termőhely: Kopár-dűlő termése.
Tőkék életkora: 2009-es telepítésű terület.
Tőketerhelés: 1 kg / tőke
Művelési mód: Közép magas kordon művelés
Évjárat: 2016-ban az enyhe tél után korán köszöntött be a tavasz. Az áprilisi szokatlanul hűvösre sikeredett, amit az április 26.-i fagy koronázott meg a Siklósi területeken. A virágzás is kissé elhúzódott. A nyár is a megszokottnál hűvösebben telt. A sok csapadék és a hideg-meleg időszakok váltakozását csak ritkán zavarta meg egy-egy hőségriadó. A hűvösebb nyár miatt a szüret csak szeptember elején indult meg. Mindezt ellensúlyozva meleg ősszel indult a szeptember, amit a hűvösebb csapadékosabb október követett. Összességében szép mennyiségek és egészséges termést sikerült szüretelnünk. Nehéz évjárat volt a 2016, néhol extrém hatásokkal.
Szüret: 2016. október közepe.
Feldolgozás + érlelés: Zúzás, bogyózás után a must kóracél tartályba került, ahol a 4 napos hideg macerációt követően az erjesztés (25-28 fokon) 2 hétig tartott. A kész bor 6 hónapra másod töltésű magyar 20 hl-es nagy fa hordóba került.
Palackozás: Készül: 3 000 palack. 2017. év júliusában palackoztuk
Kóstolási jegyzet: Sötét szín fogad a pohárban. Illatában a fűszerek kerülnek előtérbe melyet a meggy és a málna kombinációja bolondít meg. Kóstolva sejteti, hogy még fiatal a bor, de a kortyban már érezhető a potenciál. Fanyar gyümölcsök némi dohánnyal és egy csipetnyi fűszerrel emlékezetes bort alkotnak.
Analitika:
Alkohol: 12,30 %
Sav: 4,8 g/l
Cukor: 1,7 g/l
Korábbi évjáratok:
GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.