Szőlészeti adatok:
Termőhely: Várerdő, Dobogó, Agancsos dűlők termése.
Tőkék életkora: Átlag 18 év.
Tőketerhelés: 1 kg/tőke
Művelési mód: Guyot és közép magas kordon művelés.
Szüret: 2015. október
Borászati adatok:
Feldolgozás: Bogyózás után, héjon tartva 2 hétig, majd erjesztés koracél tartályban körfejtéssel.
Érlelés: A bor 16 hónapot töltött 500 l-es magyar és 225 l-es magyar-amerikai tölgyfahordókban. A hordók 20% újhordó, a maradék 80% másod töltésű volt.
Palackozás: 2017. decemberében palackozva. Készült: 4.500 palack
Kóstolási jegyzet: Sötét intenzív szín, sűrű anyag, nagy bort ígér. Illatában a szilva jut vezető szerephez, melyet egy cseppnyi kakaó bolondít meg. Kóstolva ismét a szilva kerül előtérbe, de mellette megjelenik a cassis és a hordó fűszerei is. Édes érzet, mely egy komplex, kerek bor benyomását keltik. Szép sav és a komoly palackérettség egy kellően hosszú korttyal párosul.
Analitika:
Alkohol: 13,29 %
Sav: 5,1 g/l
Cukor: 1,7 g/l
Ételajánlat: Marha illetve vadételek mellé kiváló. Gyümölcsös mártásokhoz, kemény sajtokhoz és csokoládés desszertekhez.
Korábbi évjáratok:
GERE TAMÁS ÉS ZSOLT PINCÉSZETE
H - 7773 Villány, Diófás u. 1.
+36 72 592 009
info@geretamas.hu panzio@geretamas.hu
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.