Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t..
A bor, amelyet kezdetben 10 pincészet állít elő, azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. Már itt eldől, hogy míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa lesz.
RedY termelő pincészetek: Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Pincészet, Mokos Családi Pincészet, Ősi Pincészet, Polgár Pincészet, Szemes Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.
A „Villány vidám arcát” felvillantó RedY egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, fellelhetők enyhe hordóhasználatra utaló fás jegyek, miközben a kortyban a lendületes gyümölcsös primer ízek dominálnak.
A közös stílus mellett lehetőség nyílik a résztvevő borászoknak, hogy a bort részben saját arculatukra is formázzák, természetesen megtartva az alap koncepciót.
Pincészetünk RedY-jét úgy gondoltuk, hogy a könnyed és fiatalos GERE ZSOLT sorozatunkba illesztjük be. Ez a sorozat pont azokat a szegmest kívánja megcélozni, amit a villányi közösség is elképzelt. Zsolt, igyekezett egy könnyed gyümölcsökre épülő és szerethető bort megalkotni, így hosszadalmas kóstolás után a következőkre jutottunk:
Gere Zsolt - Villányi RedY 2017
Portugieser 60 % - Kékfrankos 30 % - Cabernet Sauvignon 10 %
Az első bor természetesen 2017es évjárat tételeiből házasítottuk össze, és mindössze 2000 palack került letöltésre.
A hivatalos premier a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.